MENU

Black Lives Matter

June 18, 2020 • Company News

Bij Getty Images hebben we te lang onvoldoende waarde gehecht aan Black Lives Matter en dat gaat nu veranderen. We kunnen daar niet langer mee wachten.

Waarom hebben we gewacht met het publiceren van een statement? Dat is een terechte vraag en we begrijpen dat onze vertraging kritiek teweegbrengt. Ondanks ons oprechte streven naar inclusiviteit en diversiteit, ontbreekt het hieraan, zeker op managementniveau. Daarom hebben we de tijd genomen om te luisteren naar de ervaringen van onze zwarte collega’s binnen en buiten Getty Images. We zijn nederig en dankbaar voor hun gulheid en moed in het delen van hun ervaringen. We hebben naar hen geluisterd: hun woorden hebben een fundamenteel geïnformeerd perspectief opgeleverd, die tot dit statement heeft geleid en de actiepunten die zijn opgesteld.

Getty Images is tegen racisme. Persvrijheid is een fundamenteel onderdeel om racisme te bestrijden binnen alle lagen van de samenleving.  Getty Images is tegen restricties, intimidatie en vervolging om de vrijheid van meningsuiting te beperken, maakt zich sterk voor het demonstratierecht en het recht van de media om gebeurtenissen veilig, in vrijheid en onpartijdig vast te leggen.

We realiseren ons dat woorden alleen van betekenis zijn als ze worden omgezet in daden binnen onze organisatie en onze sector om iedere dag te benadrukken dat “Black Lives Matter.”.

Cultuur en representatie

We moeten het belang van anti-racisme en het beëindigen van witte suprematie voorop stellen in onze bedrijfscultuur.  Dat betekent het aanmoedigen van een werkomgeving waarin  racisme zonder angst kan worden aangekaard en op het moment zelf wordt behandeld. We nemen volledige verantwoordelijkheid voor deze missie en hebben een zero tolerance voor racisme op de werkvloer.

We moeten werken aan het opbouwen van een diversere community en een omgeving waarbinnen iedereen kan floreren. We moeten de manier herzien waarop we mensen aannemen, compenseren en helpen ontwikkelen binnen alle afdelingen vanwege stelselmatige vooroordelen. We beloven de representatie te veranderen op alle managementniveau’s.

Content

We geloven in de kracht van beelden om de wereld te veranderen. Om dat te bewerkstelligen, moeten we zwarte contentmakers steunen. Het is onze taak meer authentieke verhalen te vertellen van de zwarte communities van over de hele wereld en dat kunnen we niet doen zonder zwarte makers achter de lens te zien. Samen met anderen die visuele content maken, verspreiden en selecteren hebben we de kans om een snelle positieve verandering teweeg te brengen. Onze technologie moet beeldcontent weergeven die de realiteit weerspiegelt en we blijven  onze zoek- en editingfuncties verbeteren in de strijd tegen vooringenomenheid en vooroordelen.

We erkennen waa we in het verleden tekort geschoten zijn en nemen de verantwoordelijkheid om dit te verbeteren. We zijn verantwoordelijk voor elkaar binnen Getty Images, en ook voor onze klanten, makers en partners. We weten dat beelden het vermogen hebben om de wereld te veranderen en we nemen de verantwoordelijkheid die bij dat vermogen hoort.

Related Posts

Comments are closed.

« »